کشور آلمان هم اکنون یکی از پیشرفته ترین کشورهای صنعتی دنیا و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است و طبق پیش بینی های اقتصاددانان، تا ۱۰ سال اینده رتبه این کشور به دوم ارتقا خواهد یافت. صنعت خودرو ، ماشین الات صنعتی، دارو ، کشاورزی و … در آلمان در بالاترین سطح ممکن است. محصولات صنعتی این کشور از حیث تکنولوژی برتر در سراسر جهان زبانزد است. آلمان چهارمین کشور جهان از نظر تولید ناخالص داخلی است و بزرگترین صادرکننده کالا (از نظر درآمد) و دومین کشور واردکننده کالا در جهان است. بر اساس آمارهای سازمان جهانی تجارت میزان صادرات آلمان در سال ۲۰۰۶میلادی ۱۳۳/۱ تریلیون دلار بود.
کشور آلمان با درآمد سرانه ۴۰ هزار و ۶۹۹ دلار، چهارمین کشور دارای بالاترین درآمد سرانه در جهان است، که در سال ۲۰۲۰ میزان تولید ناخالص ملی کشور آلمان ۳۴۴۹ میلیارد یورو اعلام شده است که ۸۲٫۶ درصد آن مربوط به حوزه تولیدات صنعتی است.
نرخ رشد اقتصادی این کشور در سال ۲۰۲۰ به میزان ۴٫۱ درصد اعلام شده است و بطور میانگین نرخ تورم آلمان در سال جاری با توجه به شرایط کرونا به ۱،۵% رسیده است.
بهطور متوسط نرخ بیکاری در آلمان حدودا ٪ ۵،۷است. آلمان جزو کشورهایی است که میزان بیکاری در آن بسیار پایین می باشد که دلیل آن، اقتصاد بسیار قدرتمند آن می باشد.
نرخ تولید شغل این کشور در سال ۲۰۲۰ به میزان ۶ درصد اعلام شده است. در این کشور همواره کسانی که دارای تحصیلات و مهارت در زمینه های مختلف کاری را داشته باشند، می توانند شغل موردنظر خود را متناسب با مهارتشان بدست بیاورند.
تراز مالی آلمان پس از جنگ جهانی دوم ( از سال ۱۹۴۵ ) همواره مثبت و روبه افزایش بوده و هست.
در جهان کشورآلمان دومین عنوان اقتصاد صادراتی را به خود گرفته است. که در سال ۲۰۱۷ حدودا ۳۳،۱ میلیارد دلار درامد این کشور از صادرات بوده است. کشور آلمان بدلیل برخورداری از منابع مالی عظیم و ذخایر ارزی بزرگ، اغلب سرمایه گذاری ها را از منابع داخلی تامین مینماید و حتی سرمایه کذاری در کشورهای دیگر انجام میدهد. با این حال در سال ۲۰۲۰ مبلغ ۳۲۰ میلیارد یورو سرمایه گذاری خارجی جذب نموده است.
این کشور با حمایت از مشاغل خصوصی و اعطای تسهیلات به دارندگان ایده های نو، در رده کشورهای حامی کسب و کار است و حتی در اغلب دانشگاههای این کشور دفاتری برای حمایت مالی و بانکی از فارغ التحصیلان تاسیس گردیده است. دولت آلمان رسما اولویت را به سرمایه گذاری در بخش صنعت و بویژه IT داده است و بطور خاص از این حوزه ها حمایت مالی مینماید.
اولویت جذب نیروی کار خارجی در کشور آلمان با نیروهای مهندسی – فنی و نیز متخصصین پزشکی و پیراپزشکی از قبیل پرستاری، فوریت های پزشکی، دندانپزشکی و … است. تعهد به پرداخت حداقل یکسال حق بیمه کارگر و پرداخت حقوق کافی طبق استاندارهای قانونی این کشور می باشد. متوسط هزینه زندگی یکنفر مجرد در سراسر آلمان ماهیانه حدودا ۸۵۰ یورو و هزینه مذکور برای یک خانواده دونفره بطور میانگین ۱۴۰۰ یورو است، با توجه به انتخاب شهر مورد نظر برای سکونت، هزینه های زندگی مقداری متغیر است.
آخرین دیدگاهها