در آلمان رشته های مهندسی از بازار کار مناسبی برخوردار است. هر ساله حدودا ۴۰۰۰۰ فارغ التحصیل رشته های مهندسی در آلمان هستند. کارفرمایان به دنبال مهندسان آموزش دیده اند که بتوانند در موقعیت های شغلی مورد نظر فعالیت داشته و از این جهت بازار کار مهندسان بسیار رونق دارد. با توجه به بررسی های مرتبط با رشته مهندسی در آلمان می توان به رویکردهای مختلفی اشاره کرد. بسیاری از موقعیتهای شغلی برای افراد از همان دانشگاهی که تحصیل کرده اند شروع می شود. زیرا دانشگاههای آلمان معمولا روابطی با بخش صنایع دارن بنابراین از این طریق دانشجویان می توانند بعد از فارغ التحصیلی وارد بازار کار مرتبط با رشته تحصیلی خود شوند.
شرایط شغلی مهندسین برق در آلمان
شرایط کار و شغل در رشته مهندسی برق، با داشتن دانش فنی و آگاهی در این رشته میسر می شود و همچنین باید توانایی کار در یک تیم را نیز داشته باشد. یک مهندس برق باید بتواند در یک پروژه با دیگر متخصصان وارد همکاری شود و در کنار یکدیگر کار کنند. مهندسین برق با توجه به سابقه کار و مهارت، میزان حقوق و درآمد آنها تعیین می شود.
گرایشهای مهم رشته مهندسی برق
مهندس مخابرات:
یکی از زیر شاخه های رشته مهندسی برق می باشد. مهندسان و متخصصان این رشته در حوزه رادیو، تلویزیون و پخش بی سیم کار می کنند.
مهندس کنترل:
جزو زیر شاخه های بسیار مهم در رشته مهندسی برق می باشد. که کنترل سیستم های الکتریکی را بر عهده دارند. بطور مثال در یک شرکت، کنترل سیستم های تهویه، روشنایی، حرارتی و … را انجام می دهند و با توجه به تحقیق و برنامه ریزی مهندسان برق در این زمینه، کارهای بسیار مهمی انجام می دهند که جزو زیر ساختهای زندگی روزمره می باشد.
مهندس قدرت:
شبکه های الکتریکی برای انتقال انرژی های تولید شده توسط مولد ها به مصرف کننده های الکتریکی، را شبکه قدرت می نامند. کسانی که این مسئولیت را بر عهده دارند و در این رشته به تحصیل پرداخته اند را مهندس قدرت می نامند. وظایف این مهندسین نگهداری و طراحی شبکه های الکتریکی و مصرف کننده های متصل به آن است.
مهندس الکترونیک:
یک مهندس الکترونیک طراحی و اجرای سیستمهای الکتریکی را بر عهده دارد و بجای طراحی سیستم های بزرگ برقی، بر روی طراحی دستگاههای الکترونیکی کار می کنند. مثلا بر روی تولید و طراحی سیستم رباتها و یا وسایلی از این قبیل مشغول به کار هستند.
مهندس شبکه:
مهندسین شبکه باید شبکه های ارتباطی را نگهداری، اجرا و پشتیبانی کنند. این مهندسان مهارتهای کافی و لازم برای طراحی و اجرای یک شبکه سخت افزاری را داشته باشند و نیز از جهت فنی شبکه ها باید به درستی تنظیم گردد تا به حداکثر تولید برسد.
مهارتهای مورد نیاز در رشته مهندسی برق
مهارتهای مهم در رشته مهندسی برق، طراحی و تولید و نظارت بر تجهیزات و دستگاههای الکتریکی می باشد. برای به موفقیت رسیدن در این رشته، حتما داشتن تحصیلات دانشگاهی نیاز است. با توجه به گسترش اینترنت در سطح جهان، زیر شاخه های جدیدی از مهندسی برق بوجود آمده که بسیار مورد نیاز می باشد و این موقعیت های جدید باعث شده که نیاز بسیار فراوانی در این رشته به چشم خورد و برای استفاده از این موقعیت های شغلی باید مهندسین به مهارت کافی دست پیدا کنند.
وظایف مهندسین برق
این مهندسین، اجرا و طراحی قطعاتی که از طریق برق کار می کنند را انجام می دهند. تمرکز مهندسین برق بر روی دستگاههایی که با انرژی برق کار می کنند، می باشد. با توجه به اینکه معمولا کار مهندسان برق بصورت تیمی می باشد، باید توانایی حل مسائل را بصورت گروهی داشته باشند تا گروه بتوتنند به نحو احسن کار را انجام بدهند. افرادی که تمایل دارند در این حوزه مشغول به کار شوند باید حداقل مدرک لیسانس را داشته باشند و در اکثر شرکتها برای استخدام نیاز به مدرک لیسانس می باشد و برخی هم سوابق کاری را بسیار مهم می دانند.
آخرین دیدگاهها